Compromís celebra que la Justícia investigue el que el PP va voler ocultar en el Patronat Costa Blanca

 

El jutge obre el cas Fitur Alacant sobre el conglomerat d'empreses afins al PP que va propiciar un presumpte frau de 3,7 milions en fires
 
Compromís celebra que la Justícia investigue el que el PP va voler ocultar en el Patronat Costa Blanca
 
L'obertura de la investigació demostra que Compromís tenia raó quan va denunciar en la comissió de recerca oberta en la Diputació d'Alacant i tancada en fals pel PP i un trànsfuga.
 
Alacant, 12 de febrer de 2018
 
Compromís celebra l'obertura de la recerca sobre el conglomerat d'empreses afins al PP i que haurien propiciat un presumpte frau de 3,7 milions a través de les participacions del Patronat de Turisme Costa Blanca, organisme autònom de la Diputació d'Alacant.
 
La denúncia del grup Compromís en la Diputació al fiscal de corrupció ara fa un any ja s'ha traduït en l'obertura del cas judicial per part del jutjat 7 de l'Audiència Provincial i en els primers investigats. En el fons de la qüestió se situen contractacions per valor de més de 3,7 milions d'euros de la Diputació d'Alacant a un conglomerat d'empreses connectades entre sí i afins al Partit Popular.
 
La coalició va rebre fortes crítiques per part del PP i els seus portaveus quan va denunciar davant Fiscalia uns fets que no es van voler abordar col·lectivament en la comissió de recerca conformada per a investigar les últimes tres legislatures en les quals el PP va gestionar la institució provincial. 
 
L'actual govern de la Diputació del Partit Popular va amenaçar amb denunciar al grup Compromís per la denúncia presentada. Asimateix, el president de la comissió d’investigació, Eduardo Dolón, va tancar immediatament la comissió malgrat l'avís de Compromís.
 
Posteriorment es va conèixer que el propi Eduardo Dolón, actual diputat de Turisme en la Diputació i número 2 del PP provincial, també va contractar amb empreses de la trama en la seua època com a alcalde de Torrevella, amb contractacions milionàries amb el mateix modus operandi de contractació.
 
Al presumpte frau de 3,7 milions d'euros cal sumar els de la causa de Torrevella així com la xarxa de municipis governats pel Partit Popular i que contractaven serveis puntuals amb el conglomerat d'empreses i especialment amb l'empresa matriu de la trama: Equipamiento Stand Integral Para Stands Molinos S.L. Compromís va aportar un USB amb la documentació sobre l'extensió de la contractació a aquesta xarxa de municipis com a complement als grans contractes de la diputació.
 

En total, la contractació acreditada a aquestes empreses supera els 5 milions d'euros. El modus operandi era similar al vist en casos com el Fitur o Gurtel a València. Compromís entén que el cas amaga un possible frau en la contractació a través del fraccionament, sobrecostes i falsejament de la urgència, entre uns altres. 


Comentarios

Escribe un comentario
Introduce el siguiente texto
© 2.004-2.009 | Todos los derechos reservados.Grupo Editorial Vinalopó
sugerencias a: info@periodicovinalopo.com
publicidad: info@periodicovinalopo.com
Redactores

Powered by 60euros.com a justdust.es Company.